Archive for February, 2011

Rekomando: Vltava opět proudí!

Saturday, February 26th, 2011
Vltava

Vltava

Včera jsem byl na koncertě kapely Vltava, skvělé to hudební partě kolem Roberta Nebřenského, která se po několikaletém hiátu nedávno vrátila na koncertní pódia. Jejich písně mezi záplavou připitomělého českého muzaku 90. let působily jako svěží vánek, který vždy rozevlál mé imaginární dlouhé vlasy jako při jízdě džípem s otevřenou korbou za nevyžádané účasti kompletní sestavy kapely Turbo (hehe). Ano, tak svěží jejich písně jsou. Pohybujíce se kdesi na tenké hranici mezi popem a kýčem, lehkým sentimentem a těžkou prdelí, psychedelií a táborovým ohněm, Vltava předvedla parádní vystoupení, při kterém jsem se navíc coby Beatle-die-hard-fan tetelil radostí s každým více či méně skrytým odkazem na moje liverpoolské hrdiny. Pokec a brčko po koncertě jen završilo vytříbený umělecký zážitek. Budete-li mít možnost, rozhodně si tuhle partu nenechte ujít – nejbližší koncerty mají v Praze, Olomouci a Hořovicích, bližší info na jejich stránkách (klikni zde). V říjnu má pak vyjít jejich další deska – koupit musíš!

Vltava: Robert Nebřenský (kytara, zpěv), Peter Binder (kytara), Martin Vajgl (bicí), František Svačina (klávesové nástroje), Tomáš Uhlík (basa)

Diskografie:
1994 – Mládí i tak velkou lásku bere s humorem
1996 – Šťastnej jako trám
1998 – Marx, Engels, Beatles
2000 – Když bozi zestárnou
2001 – Best of

Tiskovka: AnimalFest 2011 – Benefice pro handicapovaná zvířata

Tuesday, February 1st, 2011
Animal Fest 2011

Animal Fest 2011

Kdo: Sto zvířat, vypsaná fiXa, Xavier Baumaxa, Volant, Posmrtné zkušenosti, Poletíme? a další.
Kdy: 3.2.2011, 19:00 hod. – 4.2.2011, 03:00 hod.
Kde: ABC KLub, Pardubice

Každoročně se do rukou lidí dostává velké množství zraněných, nemocných, vyčerpaných, nevyspělých nebo jinak handicapovaných volně žijících živočichů. Aby mohli být takovíto živočichové vyléčeni a opět navráceni do volné přírody, o to se starají stanice pro handicapované živočichy. Cílem záchranných stanic je poskytovat pomoc zraněným a ohroženým živočichům, zajistit jim odborné ošetření, rekonvalescenci a potřebnou rehabilitaci. Prioritou je návrat jedinců zpět do přírody. V druhém případě zabezpečení důstojných podmínek pro jejich dožití ve stanici.

Národní síť stanic pro handicapované živočichy je unikátním projektem, který se pod patronací Českého svazu ochránců přírody tvoří od roku 1997. V současné době ji tvoří 23 členských a 6 přidružených stanic, jejichž působnost pokrývá celou Českou republiku, jak se můžete přesvědčit na mapě stanic. Tímto festivalem chce organizující Ekocentrum Paleta přispět nejbližším stanicím ke kvalitnější péči o zraněné a ohrožené živočichy.